Ο φρεζαδόρος είναι ίσως το πιο χρησιμοποιούμενο εργαλείο σε επίπεδο βιομηχανικής κατασκευής, στις μεταποιητικές βιομηχανίες μετά την κοπτική μηχανή. Σε αντίθεση με αυτό το μηχάνημα τόρνου, όπου τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι κοπή ενός σημείου, ο φρεζαδόρος είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί κοπή πολλαπλών σημείων. Ο φρεζαδόρος μπορεί να είναι servoelectric, υδραυλικός ή αέρος.

Αυτό το μηχάνημα μπορεί να περιέχει έναν ή πολλούς ταυτόχρονους κόπτες και περιστρέφεται με υψηλή ταχύτητα για να αφαιρέσει το περιττό μέταλλο με μεγαλύτερη ταχύτητα. Ο ρυθμός αφαίρεσης μετάλλου είναι ταχύτερος σε σύγκριση με μια μηχανή τόρνου ή με εργαλεία χειρός, όπως γωνιακούς τροχούς και δίσκους κοπής/λείανσης.

Το milling (φρέζα) είναι η πιο κοινή μηχανουργική δραστηριότητα στις βιομηχανίες. Είναι μια διαδικασία αφαίρεσης υλικού και η οποία μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια ποικιλία χαρακτηριστικών στο τεμάχιο σωλήνα. Η διαδικασία φρέζας απαιτεί φρεζαδόρο, σωλήνα, εξάρτημα και κόφτη. Το τεμάχιο σωλήνα στερεώνεται στο καβαλέτο, το οποίο είναι προσαρτημένο σε μια πλατφόρμα μέσα στον φρεζαδόρο.

Ο σωληνοκόφτης είναι ένα εργαλείο κοπής με μαχαίρια που επεξεργάζεται τον σωλήνα και περιστρέφεται με υψηλές ταχύτητες. Δεν θερμαίνει το υλικό και με βάση το μαχαίρι που έχουμε τοποθετήσει ορίζουμε τις μοίρες της φρέζας, καθώς και το πρόσωπο που επιθυμούμε να αφήσουμε στο σωλήνα.

Η ROUSSAKIS SUPPLIES είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος του S.F.E. Group, του μεγαλύτερου Ομίλου κατασκευής μηχανημάτων κοπής σωλήνας και φρεζαρίσματος που καλύπτουν τις ανάγκες του βιομηχανικού και του ναυτιλιακού κλάδου σε όλο τον κόσμο.