Η S.F.E. Group ιδρύθηκε το 2019 μετά τη συγχώνευση τριών παγκοσμίως κορυφαίων OEM στον τομέα των εργαλείων και μηχανημάτων κατασκευής σωλήνων: B&B Pipe and Industrial Tools LLC (ΗΠΑ), Mathey Dearman Inc. (ΗΠΑ) και TAG Pipe Equipment Specialists (Ηνωμένο Βασίλειο). Πρόσφατα η S.F.E. Group ολοκλήρωσε την εξαγορά του Ομίλου AXXAIR (Γαλλία).

Η S.F.E. Group προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων και διερευνά συνεχώς το σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, καθώς και εξαγορές πρόσθετων για να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό του και να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες απαιτήσεις των βιομηχανιών.

Με γραφεία και αποθήκες σε 4 ηπείρους, 120 υπαλλήλους και περισσότερες από 250 συνεργασίες και διανομείς παγκοσμίως, η S.F.E. Group  υπερηφανεύεται ότι προσφέρει με συνέπεια τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών σε όλους τους πελάτες της.

AXXAIR

Η AXXAIR ιδρύθηκε αρχικά το 1997 και προσφέρει εντός του Ομίλου S.F.E. τις συνολικές διαδικασίες εργασίας σωλήνων: τροχιακή κοπή, φρεζάρισμα σωλήνων, τετραγωνισμό και orbital συγκόλληση. Η AXXAIR βρίσκεται στην παγκόσμια αγορά για περισσότερα από 25 χρόνια και έχει καθιερωθεί ως κορυφαία και διεθνής αναφορά στον τομέα των εφαρμογών επεξεργασίας σωλήνων.

Η AXXAIR προσφέρει καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση των διαδικασιών, της παραγωγικότητας, της απόδοσης και της ποιότητας στον τομέα της orbital κοπής, φρεζαρίσματος και συγκόλλησης σε μεγάλη ποικιλία διαφορετικών υλικών όπως ανοξείδωτος χάλυβας, τιτάνιο, ανθρακούχος χάλυβας, ανοξείδωτος χάλυβας duplex και super duplex, κράματα νικελίου και πλαστικό. Εντός της σειράς AXXAIR ο Όμιλος S.F.E. όχι μόνο προσφέρει μια τυπική γκάμα προϊόντων, αλλά και εξατομικευμένες λύσεις για συγκεκριμένες αγορές-στόχους: βιομηχανία τροφίμων και ποτών, φαρμακευτικά προϊόντα, κατασκευή ημιαγωγών, αεροναυπηγική, χημική και πετροχημική βιομηχανία καθώς και πυρηνική βιομηχανία και πολλούς άλλους πιθανούς τομείς εφαρμογών.

TAG PIPE

Η εταιρεία TAG Pipe Equipment Specialists LTD (TAG PIPE) ιδρύθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1985. Οι βασικές της δραστηριότητες ήταν η κατασκευή και η προμήθεια εργαλείων και μηχανημάτων κατασκευής σωληνώσεων, καθώς και εξοπλισμού χειρισμού. Με τα χρόνια η TAG PIPE έγινε διεθνώς ένας από τους κορυφαίους ηγέτες στον τομέα της. Η σειρά μηχανημάτων κοπής και φρεζαρίσματος ψυχρής κοπής TAG PIPE του Ομίλου S.F.E. έχει καθιερωθεί και αναγνωρίζεται ως μία από τις κορυφαίες και εξέχουσες μάρκες παγκοσμίως.

Ως ένας από τους κινητήριους παράγοντες της επιτυχίας του Ομίλου, η σειρά μηχανημάτων κοπής και φρεζαρίσματος σωλήνων της TAG PIPE έγινε το δικό της εμπορικό σήμα το 2019 μετά τη συγχώνευση το 2019 της B&B Pipe and Industrial Tools LLC (ΗΠΑ), της Mathey Dearman Inc. (ΗΠΑ) και TAG Pipe Equipment Specialists (UK) και την πρόσφατη προσθήκη το 2022 της AXXAIR (Γαλλία) στον Όμιλο Specialized Fabrication Equipment (S.F.E.).

Το portfolio της μάρκας TAG PIPE αποτελείται από μια πλήρη σειρά φορητών μηχανών λοξοτομής σωλήνων (μηχανές PREP που καλύπτουν 1″ – 24″), τις μηχανές clamshell κοπής και φρεζαρίσματος TAG PIPE splitframe (1″ – 120″), καθώς και τις σταθερές, ακόμη κινητά μηχανήματα EZ FAB (1″ – 24″) για κοπή και φρεζάρισμα σωλήνων, τα πριόνια σωλήνων EZ και τέλος τα μηχανήματα φρεζαρίσματος πλακών PMM.

MATHEY DEARMAN

Η εταιρεία Mathey Dearman ιδρύθηκε αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1930. Κατά τις πρώτες δεκαετίες, ο ιδρυτής της C.A Mathey ανέπτυξε πατενταρισμένες φορητές μηχανές κοπής και φρεζαρίσματος σωλήνων τύπου saddle και συστήματα σύσφιξης, ευθυγράμμισης και αναμόρφωσης για σωλήνες. Η Mathey Dearman έγινε γρήγορα μια παγκόσμια αναγνωρισμένη μάρκα στον τομέα της και εξακολουθεί να αποτελεί το σημείο αναφοράς για πολλές εφαρμογές.

Το χαρτοφυλάκιο της Mathey Dearman αποτελείται από μια ολοκληρωμένη σειρά εξοπλισμού σωλήνων: μηχανήματα κοπής και φρεζαρίσματο, σφιγκτήρες ευθυγράμμισης και αναμόρφωσης σωλήνων, εξοπλισμός εξάρτισης σωλήνων και τη σειρά εργαλείων προσαρμογής Fit-Up Pro, ευθυγράμμισης, διάταξης και εξοπλισμού σήμανσης.

Με την μάρκα Mathey Dearman, ο όμιλος S.F.E. όχι μόνο επιθυμεί να τονίσει την εστίαση σε αυτή τη συγκεκριμένη σειρά προϊόντων, αλλά και να καλυψει την αυξανόμενη ζήτηση και τις ποικίλες εφαρμογές στους κλάδους που ήδη εξυπηρετεί και να εμπλέκεται με άλλες εφαρμογές προϊόντων εντός του ομίλου S.F.E.

B&B

Η εταιρεία B&B Pipe and Industrial Tools (B&B) ιδρύθηκε αρχικά στο Χιούστον του Τέξας των ΗΠΑ τη δεκαετία του 1990, προσφέροντας αρχικά κυρίως τους τυπικούς κυλίνδρους σωλήνων και εφαρμογές, που πωλήθηκαν σε πετροχημικά κατασκευαστικά έργα κατά μήκος της ακτής του κόλπου του Τέξας. Με τα χρόνια η B&B έγινε σημαντικός παίκτης στην αγορά των Η.Π.Α.

Ως OEM ο Όμιλος S.F.E. υπερηφανεύεται ότι είναι γνωστός για τις καινοτομίες του, τις πρωτοποριακές του εξελίξεις και τα δημιουργικά του σχέδια στη γκάμα προϊόντων B&B. Με τις μηχανολογικές της ικανότητες, την εστίαση και την ευελιξία με γνώμονα τον πελάτη, η μάρκα B&B παρέχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει λύσεις χειρισμού σωλήνων εκτός συσκευασίας για την ικανοποίηση των ειδικών αναγκών των έργων των πελατών και την κάλυψη μιας συνεχώς εξελισσόμενης βιομηχανίας γενικός.

Το χαρτοφυλάκιο της μάρκας B&B αποτελείται από μια ολοκληρωμένη σειρά εξοπλισμού διαχείρισης σωλήνων: γρύλοι και βάσεις σωλήνων, μέγα κύλινδροι και βάσεις και καρότσια χειρισμού υλικών.

PPM (Pipe Purge Masters)

Υποστηριζόμενη από σχεδόν 25 χρόνια ανάπτυξης, ο Όμιλος S.F.E. είναι περήφανος που παρουσιάζει την μάρκα Pipe Purge Masters (PPM) αφιερωμένη στα προϊόντα, τις εφαρμογές και τις λύσεις καθαρισμού σωλήνων. Με το σήμα PPM, ο Όμιλος S.F.E. όχι μόνο επιθυμεί να τονίσει την εστίαση στα προϊόντα καθαρισμού σωλήνων, αλλά και να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση και τις ποικίλες εφαρμογές επιτόπου εξοπλισμού καθαρισμού σωλήνων στις βιομηχανίες που ήδη εξυπηρετεί και να διαπλέκεται με άλλες εφαρμογές προϊόντων εντός του Ομίλου S.F.E., όπως η orbital συγκόλληση που προσφέρεται με την μάρκα AXXAIR.

Το χαρτοφυλάκιο της μάρκας PPM αποτελείται από μια ολοκληρωμένη γκάμα εξοπλισμού καθαρισμού σωλήνων: συστήματα φουσκωτών σακουλών καθαρισμού σωλήνων, συστήματα καθαρισμού διπλής σφράγισης, οθόνες καθαρισμού οξυγόνου, φουσκωτά καθώς και μηχανικά πώματα σωλήνων και αξεσουάρ.

FIT-UP PRO

Με την επωνυμία Fit-Up Pro, ο Όμιλος S.F.E. όχι μόνο επιθυμεί να τονίσει την εστίαση στα εργαλεία προσαρμογής, ευθυγράμμισης και διάταξης, αλλά επίσης καλύπτει την αυξανόμενη ζήτηση και τις ποικίλες εφαρμογές επιτόπου στις βιομηχανίες που ο Όμιλος S.F.E. ήδη εξυπηρετεί και διαπλέκεται με τις άλλες εφαρμογές προϊόντων εντός του Ομίλου.

Ως OEM ο Όμιλος S.F.E. υπερηφανεύεται ότι είναι γνωστός με το εμπορικό σήμα Fit-Up Pro όχι μόνο για την ιστορία του στα εργαλεία τοποθέτησης σωλήνων, αλλά και για τις συνεχείς καινοτομίες και τη συνολική πληρότητα αυτής της σειράς εργαλείων προσαρμογής, ευθυγράμμισης και διάταξης, συμπεριλαμβανομένων: εξωτερικού και εσωτερικού σωλήνα σφιγκτήρες, σφήνες συγκόλλησης, διαστολείς φλάντζας και εργαλεία ευθυγράμμισης φλάντζας και μεγάλη ποικιλία εργαλείων διάταξης σωλήνων και σήμανσης.